VideoWriter output problem: distorted color

6 views (last 30 days)
Brian
Brian on 20 May 2016
Commented: Brian on 25 May 2016
Hello, I'm having problems with VideoWriter. I can get everything to work, minus some color artifacts with my output.
Basically: for anything less than uncompressed avi I get some very strong color artifacts.
Is there a reason I get these artifacts when I output to a lossy AVI format?

Answers (1)

Adithya Addanki
Adithya Addanki on 25 May 2016
Hi Brian,
I understand you are experiencing an issue with VideoWriter. After taking an initial look at the outputs attached it is hard to comprehend what is the cause of this issue. And, I see that there is some kind of transposed overlay of transparent image as well(first link).
1. Please verify if this is an issue with only this file/data. Try a simple example of VideoWriter from our documentation page with different formats on your machine.
2. If you are observing the same issue even with a sample workflow above, please contact MathWorks Technical Support for assistance.
Hope this helps!
Thank you,
Adithya
  1 Comment
Brian
Brian on 25 May 2016
Hello, I'm not sure what the problem is, but I wasn't able to get it to work for anything minus uncompressed AVI. What I do now instead is export to a gif format, because of the reduced filesize and more or less I get the same animation.
I can try this though, but I kind of gave up on the movie export.

Sign in to comment.

Categories

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!

Translated by