Starting Parallel pool on a cluster

2 views (last 30 days)
Cverb
Cverb on 22 Nov 2017
Edited: Sam Marshalik on 4 Nov 2021
Hi everyone,
We're trying run our script on a cluster, that is running on CentOS 7.4, Torque with cgroups support, using parfor. But we run into an error while creating the parallel pool with parpool/parcluster.
c = parcluster();
chanExtractPool = parpool(c, 20);
This however produces the following error:
Error using parcluster (line 56)
Invalid default value for property 'ProcessInformation' in class
'parallel.cluster.Local':
The following error occurred while retrieving the name of process 31136:
Couldn't find process 31136
Any ideas on how to fix this?
  2 Comments
Paul Safier
Paul Safier on 4 May 2020
I have the same issue. Here's what I get when I run that command:
>> c = parcluster()
Error using parcluster (line 61)
Invalid default value for property 'ProcessInformation' in class 'parallel.cluster.Local':
The following error occurred while retrieving the name of process 198461:

Sign in to comment.

Answers (1)

Sam Marshalik
Sam Marshalik on 4 Nov 2021
Edited: Sam Marshalik on 4 Nov 2021
I would suggest to reach out to the MathWorks Technical Support team to troubleshoot this. You can reach them by phone or e-mail: https://www.mathworks.com/support/contact_us.html.

Categories

Find more on Running Code on Clusters and Clouds in Help Center and File Exchange

Community Treasure Hunt

Find the treasures in MATLAB Central and discover how the community can help you!

Start Hunting!

Translated by