Messages & Events

Blocs pour la modélisation de la communication par messages

La communication par messages entre les composants logiciels est nécessaire dans les systèmes de contrôle dont la complexité exige une architecture distribuée plutôt que centralisée. Un message est un artefact de modélisation utile qui combine les événements avec les données associées.

Blocs

Hit CrossingDetect crossing point
Hit SchedulerSchedule major time steps for variable-step solver (depuis R2022b)
Message MergeCombine message paths (depuis R2021a)
Message Triggered SubsystemSubsystem whose execution is controlled by message input (depuis R2022a)
QueueEnqueue messages and entities
ReceiveReceive messages
SendCreate and send message
Sequence ViewerDisplay messages, events, states, transitions, and functions between blocks during simulation

Rubriques

• Simulink Messages Overview

Overview of the message-based communication for distributed architectures, code generation, and middleware modeling.